De afgelopen decennia heeft inkoop als vakgebied zich sterk ontwikkeld. Hierdoor is in grote en/of complexe offertetrajecten de ruimte om fouten te maken zeer klein geworden en is het belangrijk de juiste beslissingen te nemen voor het maken van de “winnende aanbieding”.

In de praktijk blijkt dat bedrijven bovendien elke keer dezelfde leercurve opstarten en daarnaast de risico’s en de benodigde tijd onderschatten. Ook blijkt het vaak moeilijk te zijn om prioriteit tussen de offertetrajecten of projecten duidelijk en goed afgestemd te krijgen in de eigen organisatie.

 

Proposal management draagt bij aan het optimaliseren en maximaliseren van uw winkans, van kwalificatie van de offerte aanvraag tot de implementatie in uw operationele processen. In een breder perspectief omvat dit de gehele route van het beoordelen van de offerte-aanvraag tot aan de implementatie van het nieuwe contract in de operationele processen. Dit vakgebied is voor toepassing voor alle branches met een hoge toegevoegde waarde en bedrijfskritische offertetrajecten. 

Proposal management wordt ook vaak benoemd als Bid Management of Tender Management.

Wat betekent proposal management voor mij?

  • Voorkomen van onnodige fouten bij het maken van belangrijke aanbiedingen
  • Niet steeds het wiel opnieuw uitvinden door snelle en centrale kennisopbouw van offerteproductie
  • Professionele counterpart voor inkoop, contractmanagement en onderaannemers
  • Vergroting van de winkans bij uw offertes!

Zoeken

Inloggen

APMP leden kunnen hier inloggen met hun e-mail adres. Let op: Met inloggen gaat u ook akkoord met ons privacybeleid, zie menu "Privacy" in de footer van deze pagina