De APMP is een internationale organisatie die, zoals hierboven al staat, zich inzet voor de doorlopende professionalisering van zijn leden door continue verbetering van de benodigde kennis en technieken op het gebied van "proposal management". Regelmatig worden hiervoor ook de termen "bid management" en "tender management" gebruikt.

De APMP is opgericht op 14 augustus 1989 in Californië, VS. De organisatie begon met 28 leden, en is sindsdien uitgegroeid tot een Internationale organisatie met meer dan 6000 actieve leden in ruim dertig “Chapters” (regio’s) in meer dan vijftien landen, van Noord Amerika tot Zuid Korea en van Noorwegen tot Zuid Afrika.

 

De APMP Chapters houden allen meerdere bijeenkomsten per jaar voor hun leden. Daarnaast beschikken de Chapters en de leden over toegang tot een enorme referentie database met vele honderden publicaties en literatuur op het vakgebied van Proposal Management.

De APMP heeft tenslotte de regie over het internationale opleidings- en certificeringstraject voor proposal managers. De opzet hiervan is vergelijkbaar met die van bekende trainingen als PRINCE2 en IPMA. Hierbij wordt op drie niveaus gecertificeerd: Foundation, Practitioner en Professional.

Bekijk ook vooral eens de website van "moeder" organisatie: www.apmp.org. Natuurlijk heel veel over het lidmaatschap, maar ook over de verscheidene chapters in de wereld, specifieke communities met specifieke aandachtsgebieden zoals Capture en Business Development.

Zoeken

Inloggen

APMP leden kunnen hier inloggen met hun e-mail adres. Let op: Met inloggen gaat u ook akkoord met ons privacybeleid, zie menu "Privacy" in de footer van deze pagina